Beyond Evil

(Álarc mögé bújva)

Freak / Monster
16 rész, pszichothriller, dráma, jTBC

Az 57. Baeksang Arts Awards gála nyertes sorozata, legjobb forgatókönyve.
19 éven aluliak számára nem ajánlott.



Ismertető:

“Ki a Szörnyeteg? Te, vagy én? Közülünk való?”

Két tettre kész nyomozó hajlandó messzire is elmenni, hogy kézre kerítsenek egy 20 évvel ezelőtti visszatérő sorozatgyilkost. A gyilkos kilétének feltárása során kénytelenek mélyebbre ásni, mint amit a bizonyítékok mutatnak és folyamatosan megkérdőjelezik az ügyben érintett összes ember, köztük egymás ártatlanságát.

Lee nyomozót (Shin Ha-Kyun) lefokozzák, majd áthelyezik a Manyang Rendőrségre, ahova egy új elit rendőrtiszt, Han Joo Won (Yeo Jin-Goo) felügyelő érkezik. Édesapja jelentősen esélyes arra, hogy az Országos Rendőrkapitányság következő vezetője legyen, és ő is azonnal átveszi az irányítást; felettessé választják. Ugyanakkor céltudatossága és kiegyensúlyozott családi háttere mellett egy régóta őrzött titkot hordoz. Egy sorozatgyilkos, aki 20 évvel ezelőtt nyomtalanul felszívódott, ismét áldozatait szedi és lecsap a városra. A nyomozás akkoriban nem vezetett eredményre; a technológia nem állt a legbiztosabb lábakon, az elkövető hollétét a mai napig homály fedi. Az ügy ismét nagy port kavar, ők pedig összefognak, hogy elkapják a “Szörnyeteg”-et.

Az ördög sosem alszik, csak fel kell ismerni milyen álarc mögé bújt. De vajon sikerül leleplezni, vagy a gyilkos hajsza megállíthatatlan?

EpizódFeliratVideóOnline
1MEGAMEGAVidea
2MEGAMEGAVidea
3MEGAMEGAVidea
4MEGAMEGAVidea
5MEGAMEGAVidea
6MEGAMEGAVidea
7MEGAMEGAVidea
8MEGAMEGAVidea
9MEGAMEGAVidea
10MEGAMEGAVidea
11MEGAMEGAVidea
12MEGAMEGAVidea
13MEGAMEGAVidea
14MEGAMEGAVidea
15MEGAMEGAVidea
16MEGAMEGAVidea

Beyond Evil” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Beyond Evil – Álarc Mögé Bújva

    Dél-Koreai, 2021-es, 16 részes, kb. 60-79 perc közti (átlag 65 perces) epizódok, műfaja: thriller, krimi, dráma, pszichothriller.
    A magyar felirat – fordítás érdeme: Lai Subs.

    Alig fejeződött be a sorozat és már díjnyertes sorozatá vált (legjobb dráma, a legjobb színész: Shin Hy-Kyun és forgatókönyv).
    A fordító nagyon betalált a magyar címmel, mert egyaránt pozitív és negatív karakterekre is illett a cím.
    Thriller, krimi, pszichothriller műfaj kedvelőinek egy remek választás – kötelező darab (számomra olyan volt a sorozat, mint egy letehetetlen krimi könyv).

    Amit a forgatókönyvíró művelt-csinált az zseniális volt, telis-tele volt finomságokkal az írása. Vannak sorozatok ahol néha megy a fárasztó szövegelés – kitérő beszédes jelenetek amiknek sok értelme nem szokott lenni csak annyi, hogy kitöltsék vele az üresjáratokat vagy a rész műsoridőjét, na itt ebben a sorozatban ezek a részek elképesztően jól vannak megírva.

    Az első két részben nagyon sok mindenbe mennek bele, sok kis történésbe csak kissebb említést tesznek-mutatnak, amit majd később fognak elénk tárni. Itt ha nagyon jól odafigyelünk akkor rálehet jönni arra (ki lehet találni), hogy ki lesz a felelős a főkarakter testvérének haláláért (csak egy apró félmondat lesz, de nekem úgy megütötte a fülemet, hogy szinte biztos voltam benne, a sorozat közepe utáni részeknél meg 100%-ban biztos voltam benne, mert a fiatal nyomozó egy pénztárcába nyomkövetőt rak és ahová követte az illetőt onnantól már tudtam hogy jól gondolkodtam az elején).

    Alapvetően a sorozat kétrészre vagy fejezetre osztaható (első 8 része és az utána követő 8 részre). Az első 8 részben imádtam, hogy mindenki gyanús volt a Manyangi lakók közül, a második 8 részben két negatív karakter is nagyon jó volt (az építkezési vállalkozó és a tanácsos).
    Heo Sung-Tae színész (építkezés vállalkozó) nagyon jól felépített gonosz-negatív karakter volt, amit a színész nagyon jól hozott (már a Watcher sorozatban is nagyot alakított negatív-gonosz karakterként, nagyon jó színész).

    Gil Hae-Yeon színésznő (tanácsos) itt szintén nagyon irritáló karakter lesz mint a One Spring Night sorozatban, de számomra ő is nagyon alakított ebben a sorozatban.
    Cheon Ho-Jin színész (rendőrkapitány-főnök) itt is és amikben eddig láttam mindig nagyon jó volt, remek színész.
    Nam Yoon-Soo (rendőr) színészt jó volt újra látni az Extracurricular sorozata után.
    Choi Dae-Hoon (rendőr, tanácsos fia) színész nem kis alakítást nyújtott ebben a sorozatban.
    A 12. rész vége volt talán a legütősebb (ott csinálták meg a végét a legösszezavarósabbra a történéseket nézőnek), ott ténylag az volt, hogy most akkor “mivan?”, de gondoltam hogy majd a további részekben majd mindent megtudunk és így is lett.

    Shin Ha-Kyun színész alakítására írhatnék mindenféle ajnározó szavakat, de még az sem lenne elég, látni kell – megkell nézni, a mosolyát meg imádtam!!!!

    Yeo Jin-Go színész remek párja volt Shin Ha-Kyung színésznek, olyan volt mintha nem csak a karaktere, hanem ő maga is mellette nőtt fel – lett naggyá.

    A két főszereplő két utolsó jelenete nagyon mély és már-már katarzís mélységű jelenetek voltak.
    Számomra biztos, hogy a sorozat bekerül a 2021-es Top-10-es listámba.

    Lai Subs fordító oldalán: Történetismertető, magyar felirat letöltés, videó letöltés, online-videára küldő link.
    Magyar felirat letöltés még: Ázsia Ékkövei és A-POP(pont)eu oldalakról.
    Magyar felirattal online: Videa, Sorozatbarát, Mozicsillag oldalakon.
    Videó letöltés még pl.: Dramaday, Smallencode, Avistaz, Ulozto, Dramacool, Kissasian.

    Kedvelik 2 ember

  2. Kedves Lai! Bármennyire nem szeretted volna, hogy vége legyen ennek a sorozatnak, de csak befejezted a fordítását. Hála érte. A “párbaj” feszültsége valóban a csúcspontja a sorozatnak. MiCsoda mozifilmet lehetne ebből készíteni….Jó levegőt, és derüs napokat !

    Kedvelik 1 személy

    1. Kedves fimeniko! Ez így van, valóban nagyon a szívemhez nőtt! ❤️ De csodaszép befejezést kapott és nagyon örülök,hogy láthattam, fordíthattam. Imádtam a két főszereplőt együtt. Remélem, még fognak a közeljövőben együtt dolgozni. Yeo Jin Goo nagyon megkedvelte Shin Ha Kyun-t, barátok lettek a való életben! ❤️

      Kedvelik 1 személy

  3. Nagyon szépen köszönöm a teljes sorozat fordítását, a letöltési lehetőséget és a munkádat. Gyorsan menek is maratonozni. :-))

    Kedvelik 1 személy

  4. Lai! Köszönöm szépen a munkádat. Nagyon izgalmas a sorozat.Különösen tetszik az idős színészek, Shin Ha Kyun és Chun Ho Jin játéka. Általuk még rejtélyesebb a történet.Jin Goo karaktere csak erősíti az “öregek ” feszültségteremtő erejét. ……… Mindenkinek megvan a titka,összefonódik a rendőrség a hatalommal,a kis stiklikből (bűnökből) targédiák születnek.
    Élvezem a sorozatot, nem tippelek a szörny személyére.

    Kedvelik 1 személy

    1. Kedves fimeniko! Nagyon szívesen! 🥰

      Nekem még a Park Jeong Je-t és a JL Építészet elnökét, Lee Chang Jin-t alakító színész játéka is nagyon tetszik, bár mindkettőt imádom minden sorozatban (utóbbi általában gengszter). Nálam messze Shin Ha Kyun viszi a hátán az egészet, őszintén és szívből remélem, hogy kap az alakításáért díjat a közeledő gálán! ❤️ Számomra ez egy “szerelem sorozat”, talán az összes fordításom közül a kedvencem. Nagyon, nagyon, nagyon szeretem és nagyon, nagyon, nagyon nem szeretném, hogy vége legyen 😄🥰

      Kedvelik 1 személy

Hozzászólás