Duty After School 2

(Óvakodj a gömböktől! 2)

Afterschool Military Activity 2 / Afterschool War Activities 2
4 rész, akció, dráma, thriller, iskolai, sci-fi, TVING

A “Duty After School” című webtoon alapján.
19 éven aluliak számára nem ajánlott.

Évadok: 1.évad



Ismertető:

Egy hónappal a Maesong Egyetem felrobbanása után. A 2-es tanterem életben maradt tizenegyedikesei magukra maradnak a földönkívüli erők háborújában. Vajon képesek lesznek megmenteni a bolygót a pusztulástól? Kezdetét veszi az invázió utolsó szakasza, a fiatalok pedig reményüket egymásba vetik…

Epizód FeliratVideó Online
1MEGAPixeldrainVidea
2MEGAPixeldrainVidea
3MEGAPixeldrainVidea
4MEGAPixeldrainVidea

Duty After School 2” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen a munkádat,igen tanulságos volt 😘 További jó munkát és vigyázz magadra 😘😘😘

    Kedvelés

  2. Akit érdekel, hogy a webtoon szerint hogyan alakult a vége, azoknak idecsatolom:

    Itt látható, hogy a webtoon szerint kik maradtak életben, és a sorozat mennyiben változott meg. Engem ez a csavar sokkolt végül, mert teljesen azt hittem, hogy követik majd az eredeti szálakat. S bár először nagyon rosszul érintett, azt gondolom, hogy így sokkal emlékezetesebb lett tőle a történet, mert rengeteg dologról felnyitja az ember szemét. @csikoszoltan nagyon jól meg is fogalmazta, hogy miről is szól(hatot)t az egész. Elmerül a tragédiák, a társadalmi nyomások és a karakterekre rótt mélyreható következmények birodalmában; és a kompakt tartalma túl sok volt ahhoz, hogy a közönség lépést tartson vele. A történet egy megrendítő pillanattal bontakozik ki, amikor Jang Young Hoont tragikus halál éri, megalapozva a megrázó valóságot, amely a megmaradt karakterekre vár. A történet előrehaladtával pusztító veszteségek sorával szembesülnek, amelyek tanáraik, szakaszvezetőik és diáktársaik életét követelik. Minden egyes veszteség csontig hatol a szorosan összetartozó klikkben, és meg kell küzdeniük a túlélés kemény igazságával, a felnőttektől (szülők, szakaszvezetők) megfosztott világban.

    Yeong Soo, akit a szegénység és a testvérei támogatásának felelőssége terhel, minden reményét az érettségi vizsgára helyezi, hogy javítsa családja körülményeit. Amikor azonban a vizsgákat hirtelen eltörlik, a józan eszét összetartó apró kis szálak elkezdenek megkopni.. A pontok felhalmozásának megszállott törekvésétől viselkedése sötét és nyugtalanító fordulatot vesz, ami olyan cselekedetekhez vezet, amelyek megtestesítik romló mentális állapotát. Yeong Soo őrületbe esése kísértetiesen tükrözi azt a hatalmas nyomást és pszichológiai traumát, amit el kell viselnie. És ne feledjük el a később kialakuló bosszúvágyát sem, ami az éveken át elnyomott iskolai szekálások miatt alakult ki. Nagyon jól bemutatja, hogy Koreában mekkora nyomás nehezedik egy emberre, főleg a fiatalokra, akik csak akkor lehetnek “valakik”, ha minél többet tanulnak, és minél nagyobb cégekhez kerülnek később.

    Tehát a történet középpontjában Dél-Korea rendkívül versenyképes oktatási rendszerének hatalmas problémája áll. A siker felé való szüntelen törekvés nem hagy teret a személyes fejlődésnek, a szabadidőnek vagy a megfelelő pihenésnek. Yeong Soo kudarca, hogy megengedje magának az iskola utáni programokat, az alacsonyabb társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkezők bizonytalanságának és hátrányainak megrendítő szimbólumává válik. A sorozat rávilágít a tanulók lelki jólétét túlzottan megterhelő hiperkompetitív környezet mélyen gyökerező hibáira és káros következményeire.

    A vége felé a nézőknek a diákok elkerülhető halálát és a normális életbe való gyors visszatérést övező mélyreható kérdések súlyával kell megküzdeniük . Chi Yeol útja, aki két év után újra felbukkan az érettségi vizsga letétele után, mindenkit elgondolkodtat a diákok felfegyverzésének szükségességéről. A megfelelő gyász hiánya és a kormány azon törekvése, hogy elnyomja az igazságot, határozottan kiemeli a rendszerhibákat, valamint azt, hogy a társadalom figyelmen kívül hagyja a fiatalok életét és azok áldozathozatalát.

    S a befejezés egyik rejtélyes aspektusa Won Bin, a második zászlóaljasok másik vezetőjének sorsa körül forog. Hirtelen eltűnik a sorozatból, holléte és a történetben betöltött szerepe megválaszolatlan rejtéllyé válik. Felmerülnek találgatások, melyek szerint Won Bin tájékoztatta Il Ha-t és Soo Chult az eltörölt vizsgákról, vagy olyan előre nem látott körülményekkel szembesült, amelyek megakadályozták a visszatérését. A karakterét illetően az egyértelműség és a lezárás elengedhetetlen a sorozat narratívájának átfogó megértéséhez.

    S bár továbbra is bizonytalan egy újabb évad esélye, a lehetséges folytatás ajtókat nyit a gömböknek és a fennmaradó túlélők előtt álló kihívások felfedezésére.

    Szóval mindezek után, bátran kijelenthetjük, hogy nem csak egy átlagos túlélős történetről volt szó. És hiába tűnhet elsőre összecsapottnak, a felszín alatt nagyon is tanulságos.

    Kedvelés

Hozzászólás