Weak Hero Class 1

(Gyenge hős: 1.osztály)

Weak Hero
8 rész, iskolai, akció, dráma, Wavve

A “Weak Hero” című webtoon széria alapján.
19 éven aluliak számára nem ajánlott, mert meghatározó eleme az erőszak.

Évadok: 2.évad



Ismertető:

Az iskolát zsarnokok uralják: a hierarchia csúcsán álló delikvensek a gyengéket veszik célpontul kedvenc szórakozási lehetőségükként. A környéket a gonosz harcosok csoportja, a “Yeongdeungpo Unió” uralja, akik több bűnözői tevékenységben vesznek részt iskoláikkal és Yeongdeungpo városával kapcsolatban. A felnőttek tudomást sem vesznek róluk, a többi diák pedig szemet huny felettük, attól tartva, hogy ők lesznek a következők. Azok számára, akiknek nincs erejük megvédeni magukat, a középiskola egy élő pokol. Egy magányos osztálytárs féltékenysége odáig vezet, hogy teljesen eluralkodnak az iskolán és annak tanulóin a zaklatók, s Shi Eun barátainak élete is veszélybe kerül.

Az Eunjang Gimnázium diákja, Yeon Shi Eun, fizikailag gyengébb a többieknél, de új harci készségeket fejleszt ki, hogy felülkerekedjen az iskolán belüli erőszakon, és egy zaklatók ellen küzdő agresszív diákká válik. Brutális és biztos taktikát alkalmaz, hogy meglepje és legyőzze ellenfeleit. Lassan növekvő baráti társaságával együtt, Shi Eunnak fel kell küzdenie magát a ranglistán, miközben az Unió azért küzd, hogy legyőzze őt. Minden a Byeoksanban töltött középiskolai éveiben kezdődik, amikor osztályelső lesz, és a legmagasabb pontszámot éri el az összes vizsgán. Csöndes, zárkózott, szociálisan esetlen, és nehezen talál barátokat, de bármikor a védelmükre kel. Valójában egy elkötelezett kívülálló, akit csak a tanulmányai érdekelnek, ezért az idejét könyvek olvasásával tölti, hogy tudását bővítse. Az élete megváltozik, amikor találkozik első barátjával, Ahn Soo Ho-val. Soo Ho egy másik remek tanuló az osztályban, de az ő osztályzatai kevésbé olyan jók, mint neki. Nem igazán érdekli az iskola, sem az, hogy jó tanuló legyen, inkább barátságokat épít ki, és másokon segít. Ugyan érettségizni készül, sokat hiányzik, amivel kapcsolatban már többször ígéretet tett a nagymamájának is. Shi Eun érdekes embernek találja, és ketten jó barátok lesznek. Együtt ebédelnek, amikor megismerkednek egy Oh Beom Seok nevű új osztálytársukkal, aki magányos és mindig egyedül eszik. Elkezdenek együtt lógni, és bár látszólag hármójuk között nincs probléma, a korábban hálás Beom Seok a zaklatók oldalára áll. A fiúk barátsága romlani kezd, és hatalmas terror, erőszakhullám veszi kezdetét az iskolában, ami visszafordíthatatlan eseményekhez vezet, Shi Eun pedig bekerül a “Bakufam”-ok közé…

Epizód FeliratVideó Online
1MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
2MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
3MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
4MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
5MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
6MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
7MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
8MEGAPixeldrain / FilecryptVidea
Filecrypt jelszó: dramaday.net

Tömörített feliratfájl (zip)
S01 (1-8)
Beszámoló a sorozatról a 2.oldalon

Weak Hero Class 1” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Weak Hero Class 1 (Gyenge Hős: 1. Osztály)
    2022-es, Dél-Koreai, 8 részes, kb. 38-44 perces epizódok.
    Műfaja: dráma, iskolás, zaklatás téma, harc-verekedős-akció.
    Magyar feliratot készítette: Lai Subs fordító.
    Amikor belekezd valaki ebbe a sorozatba, már nagyvalószínűségileg tudja milyen témájú történetbe kezd bele (maga a témájával is sok más Dél-Koreai sorozat-film is foglalkozik ezzel), de mégis itt egy erőteljesebb és újabb megközelítésekből mutatja be a zaklatás témáját.
    Ami különösen tetszett a történetében az-az, hogy olyan jól van felépítve a sztori, hogy már a második-harmadik történet részeivel kitekint az iskolai területen kívülre. Nagyon tetszett, hogy a történet nem végig csak az iskolában játszódik és nem csak egy iskolai / csak egy iskolai közegben játszódó zaklatási sztorit látunk, hanem annál többet. Sőt maga a történet később is megmutatja, hogy nem csak az iskolások körében történik meg a zaklatás bűnténye, hanem a felnőttek világában is.
    Zaklatás témájának körül járása nagyon színesen volt megcsinálva: -zaklatás elszenvedője, aki csak tűr vagy túléli, -zaklatás elszenvedője, aki nem tűr és visszavág, -zaklató, akit szintén zaklatnak, -zaklatás elszenvedője, aki szintén zaklatóvá válik, -családon belüli zaklatás, -zaklatók/zaklatás a bűnözői világban.
    A sorozatban nagyon sok verekedős-harci-összecsapás jelenet van, amin egy kicsit meglepődtem, de ez tette akció dússá, ami szintén nagyon sokat tett hozzá a történethez.
    A sorozat szereplőgárdája nagyon meglepően erős volt, ahhoz képest, hogy ez egy websorozat (gondolom a társadalmi témája miatt, meg esetleg az alkotók szívességet kértek egy-egy híresebb színésztől, akit ismernek). A fiatalabbak még csak most bontogatják szárnyaikat, míg a híres felnőtt színészeknek társadalmi szerepvállalás miatt, kedvező lehetett neki ezt elvállalniuk.
    A három főszereplő, akik remek alakítást nyújtotta:
    Park Ji-Hoon fiatal színész, nagyon erős arcjátékával és a nagyon erősen a nézők felé kiközvetített-kimutatott érzelmeivel, nem kicsit megfogja a nézőt.
    Choi Hyun-Wook az idén nagyon jól ment Twenty Five, Twenty One – Huszonöt, Huszonegy sorozatban is már nem kicsit megmutatta színészi tehetségét, itt tovább viszi színészi tudásának megcsillogtatását.
    Hong Kyung színész is nagyon jól megmutatja színészi képességét.
    A sorozaton nagyon érződött az erős rendezői munka. Rendező: Yoo So-Min.
    A fiatal mellékszereplők is nagyon jól hoztak, akikből eléggé sokat ismerek más produkciókból is.
    Idén már volt egy erőteljes sorozat zaklatás témájával, amit szintén Lai Subs fordított le, a címe: The King Of Pigs – A Disznók Királya. Szerintem a két sorozatot nem érdemes versenyeztetni, hogy melyik a jobb, mert amíg a The King Of Pigs sorozat inkább a felnőtt embereknek mutat egy fekete tükröt, addig a Weak Hero Class 1 inkább a fiataloknak teszi meg ugyanezt. Mindkét sorozat idén egy nagyon jól elkészített sorozat lett.
    A sorozat nézése bizonyos emberek számára felkavaró vagy nehezebb lehet érzelmileg, vagy az erőszakosabb jelenetek miatt érzékenyen érintheti őket.
    Számomra egy ötös skálán a Weak Hero Class 1 sorozat is megkapja tőlem a csillagos ötös értékelést (és remélem lesz folytatása a sorozatnak).
    Akik már látták ezt a sorozatot és tetszett, nekik nagyon ajánlom a figyelmükbe ezt a sorozatot is, ha eddig nem látták: Extracurricular – Tanórán Kívüli Foglalkoztatás (2020).
    Elérhetőség:
    Lai Subs fordító weboldalán: online nézhetőségi link, magyar felirat letöltés, videó letöltés, további tartalmak a sorozathoz és másodlagos oldalon elérhető spoileres beszámoló-vélemény írás a fordítótól.
    Online magyar felirattal: Videa.
    Magyar felirat letöltés még: Ázsia Ékkövei.
    Videó letöltés még: Dramaday, Smallencode, Mkvdrama, Asiandramamini, Dramacool.

    Kedvelés

  2. Kedves Lai, itt is köszönöm a fordítást, illetve a részletes és korrekt beszámolót, ami egyáltalán nem volt hosszú, szívesen olvasnék tőled hasonlót. A további évadokat tekintve – remélem elkészülnek – igazából nem számítok happy endre, mert az nem lenne realisztikus, viszont ha főszereplőnk továbbra is ember tud maradni ilyen körülmények között és felülemelkedik a megpróbáltatásokon, azt pozitív végkifejeletnek tekintem. Yeon Shi Eun karaktere azért szimpatikus számomra, mert tudja, hogy veszíthet, de nem adja fel, nem alkuszik meg és mindig talpra áll, elsősorban mentálisan erős. Rendkívül emberséges és szeretnivaló karakter, akit Park Ji Hoon tökéletesen formál meg, hihetetlen, hogy még csak 23 éves. Szóval nálam is 10/10-es a sorozat, bűntudatom lenne, ha kevesebbet adnék rá. Azt sajnálom, hogy egy ilyen sorozat nem jut el több emberhez, mert elgondolkodtató, tartalmas és tanulságos. Szerintem egy mai fiatal felnőtt számára az élet – bízom benne, hogy nem ennyire szélsőséges módon – kihívásokkal teli, nemcsak az iskolára gondolok, hanem pl. az online térre, és a legfontosabb harcokat valójában mindenki maga vívja, amihez Yeon Shi Eun karaktere egy olyan példakép lehet, aki nem a könnyű, hanem a helyes utat járja.

    Kedvelés

  3. Köszönöm a beszámolódat, nagyon jól leírtad. Nagyon kemény sorozat volt, én is örülök, hogy tervezik a folytatást. Köszönöm a tökéletes fordítást.

    Kedvelés

Hozzászólás