Way Back Home

(Úton hazafelé)

The Way Home / The Road Home
131 perc, dráma, családi, igaz történet alapján, CJ Entertainment



Ismertető:

Song Jung-Yeon (Jeon Do-Yeon) és Kim Jong-Bae (Go Soo) házastársak, akiknek van egy lányuk, a kis Hye-Rin (Kang Ji-Woo). Együtt üzemeltetnek egy kis autójavító üzletet. Bár nincs sok pénzük, keményen dolgoznak és elégedettek az életükkel. Azonban hirtelen minden fenekestül megváltozik, miután Jong-Bae egyik barátja öngyilkosságot követ el. Jong-Bae jótállóként pénzt adott kölcsön neki, mielőtt öngyilkos lett volna. Megtudja, hogy a kölcsön a magas kamat miatt hatalmas összeggé vált, ezért el kell adniuk a műhelyt és a lakásukat a kölcsön kifizetése érdekében.

Ezután egy csendes környékre költöznek egy kicsi, egyszobás apartmanba. Pénzügyi helyzetük továbbra sem változott és hónapok óta elmaradnak a bérleti díjjal. Időközben Jong-Bae egyik barátja megemlíti, hogy drágaköveket akar kicsempészni Párizsba. Több ezer dollárt kínál és ígéretét adja, hogy még akkor is, ha elkapják a csempészt, csak bírságot kell fizetnie. Később felhívja barátját, hogy érdekli az ajánlat, de megtudja, hogy a munka csak nőknek szól. Mivel pénzügyi helyzetük egyre inkább romlik, Jung-Yeon a férje tudta nélkül elvállalja, hogy átcsempészi a drágaköveket. Levelet hagy és repülőre száll Párizsba.

A párizsi reptéren Jung-Yeont letartóztatják. Hamarosan világossá válik számára, hogy átverés áldozata lett és nagy mennyiségű kokaint szállított az országba. Ezután megkezdődik a kétségbeesett küzdelme a hazatérésért.

FeliratVideóOnline
LetöltömLetöltömMegnézem

Way Back Home” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Way Back Home / Úton Hazafelé
    Dél-Koreai, 2013-as, kb. 130 perces, Dráma film, Igaz történet.
    Lai Subs készítette a magyar feliratott a filmhez.
    A film témájából már láttam többféle ehhez hasonló filmet, mégis a filmnek sikerült nálam elérnie nagyon a drámai hangulatott.
    Szerintem nem is egy pörgős film, mégis valahogy több mint kétórán át fent tartja a néző figyelmét.
    A francia követségen dolgozó Koreaiak nagyon megérdemelnék/megérdemelték volna, hogy felelőségre vonják őket (még úgy is, hogy én is úgy gondolom, hogy nagy felelőtlenséget-hibát követett el a nő).
    Ebben a témában már régóta van is egy kedvenc filmem, aminek a címe: Börtönpalota (1999).
    Történetről:
    Egy család (anya, apa és egy kislány) igaz történetéről szól a film. Anya-apa keményen dolgozó emberek, de mégis kevés pénzük van és egy barát öngyilkossága miatt adóságba keverednek ami miatt elveszitik a lakást és műhelyt amiben dolgoztak. Továbbra is rossz marad az anyagi helyzetük, a bérleti díjjal is elmaradnak. A rossz anyagi helyzet miatt a férj és feleség között is egy kis feszültség keletkezik. A nő-anya bevállalja, hogy kicsempész drágaköveket, amire azt mondják neki ha lebukik akkor sem lesz baj, mert csak egy kis vámot kell fizetni érte, de a csomagjába nem drágakövek, hanem drog-kokain és Párizsban a repülőtéren lebukik ezzel. Innentől kezdődik a hazatérésért a küzdelem, ami nagyon drámai lesz, a nő annyira megtörik lelkileg, hogy még az öngyilkosságig is eljut úgy és annak ellenére, hogy közben családját nagyon szereti.
    Főszerepekben:
    -Jeon Do-Yeon (Anya-feleség szerepében, Ashfall, A Man And A Woman)
    -Ko Soo (Apa-férj szerepében, Missing: The Other Side, Lucid Dream)
    Lai Subs fordító weboldalán: Online nézhetőség, Videó+Magyar felirat letöltése (megalink), ismeretető+leírás, trailer.
    Magyar felirattal online: Videa, Mozicsillag.
    Magyar felirat letöltés: Ázsia Ékkövei.
    Videó letöltése vagy Angol felirattal online pl.: KissAsian, Dramacool.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás