The King of Pigs

(Halálfiai – A disznók királya)

King of Pigs
12 rész, thriller, krimi, dráma, TVING

Az azonos című animációsfilm alapján.
18 éven aluliak számára nem ajánlott.



Ismertető:

Két barát útja ismét kereszteződik, amikor egy 20 évvel ezelőtti barátjuktól üzenetet kapnak és titokzatos sorozatgyilkosság veszi kezdetét. Hwang Kyung Min egy váratlan eset hatására újra a húsz évvel ezelőtti iskolai erőszak rabjává válik, és feltörnek elfojtott érzelmei. Neje egy nap holtan kerül elő, a gyanú pedig ráterelődik. A tetthelyen egykori középiskolai osztálytársát, Jong Suk-ot szólítja meg, akinek nyomozóként feltett szándéka, hogy kiderítse, pontosan mi történt, a rejtélyes üzenetet megfejtve pedig próbálja megállítani, hogy az eset még több áldozatot követeljen.

A sorozat ezeken a tragikus sorsú szereplőkön keresztül érinti az iskolai erőszak, és a modern társadalmat átható bántalmazás eredetét.

Epizód FeliratVideó Online
1MEGAMEGAVidea
2MEGAMEGAVidea
3MEGAMEGAVidea
4MEGAMEGAVidea
5MEGAMEGAVidea
6MEGAMEGAVidea
7MEGAMEGAVidea
8MEGAMEGAVidea
9MEGAMEGAVidea
10MEGAMEGAVidea
11MEGAMEGAVidea
12MEGAMEGAVidea

The King of Pigs” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Nagyon összetett a film gondolatmenete. Rám nagy hatással volt, vagyis inkább úgy mondanám: felkavart. Nem egy könnyen emészthető téma, főleg szembesülni az iskolai erőszak mindennapi jelenlétével, átélni azt, amit az áldozatok elszenvedtek. Amikor nyilvánvalóvá válik számukra, hogy a saját körükön belül nem számíthatnak segítségre … nem helyeslem, de valahogy mégis meg tudtam érteni Hwang Kyung Mint.
    Ha belegondolunk, mi hogyan folytatnánk az életünket, ami az elszenvedett megaláztatások sorozatától padlóra került? Miközben az elkövető boldog és jó életet él mindent elfelejtve, mi pedig küszködnénk a múltunkkal, amin nem tudunk átlépni?
    Nem találtam választ a kérdésre.
    Nem egy könnyű sorozat, de szerintem komoly élményt és útravalót ad nekünk.
    Köszönet a fordításért.
    Cherokee

    Kedvelik 2 ember

  2. The King Of Pigs
    (A Disznók Királya – Halálfiai)
    Dél-Koreai, 12 részes, kb. 50-60 perces epizódok.
    Műfaja: thriller, krimi, bűnügyi, akció, dráma.
    A magyar feliratot: Lai Subs fordító készítette. Köszönet nekik, hogy lefordította a talán az év legkeményebb drámáját.
    Nagyon nem volt könnyű ez a sorozat, számomra érzelmileg még megterhelő is volt, de ettől függetlenül mindenképp ajánlom megnézését.
    Az sorozat üzenete nagyon jó, hogy minden zaklató ugyanabba a nyugtalanságban-stresszben-félelemben éljen-tapasztalja meg ugyanazokat az érzéseket, amiket a zaklatójának okozott.
    El sem tudom képzelni milyen érzés lehet egy iskolai zaklatáson átesett személynek (akit mondjuk semmilyen elszámoltatás, büntetés vagy legalább bocsánat kérést nem kapott a zaklatójától) évekkel később azt hallania valahonnan vagy látnia személyesen vagy közösségihálón, hogy a zaklatójából mondjuk egy sikeres vagy boldogan élő ember lett.
    Szokták mondani, hogy Dél-Koreában milyen sok remek gyerekszínész van, hát ebben a sorozatban egy csokornyit is összeszedtek belőle, nagyon ritkán látni olyan produkciót, ahol ennyi tehetséges gyerekszínészt hoznak össze. Már-már nem semmi volt az, hogy néha milyen érzelmileg megterhelő dolgokat is eljátszattak a gyerekszínészekkel. Az már biztos, hogy a sorozat megmarad azon alkotások között, ahol kiemelkedő gyerekszínész alakításokat láthatunk.
    A két felnőtt főszereplő színész alakítása is nagyon megfogott, színészileg ők is nagyon sokat hoztak ebben a sorozatban.
    Az első részben nagyon tetszett, hogy rögtön belecsaptak a történetben és nem volt üresjárat benne, ezt szinte végig tudták is tartani az egész sorozatban. Ami nagyon jó volt a sorozat-történet előrehaladtával, hogy egyre jobb lett, egy felfelé ívelő szintje volt (ez is sok sorozatban ritka).
    Számomra a tizedik és tizenkettedik-utolsó része volt a legnehezebb. Tizedik részben az a tetőjelenet, Kim Cheol karaktert alakító 14 éves Choi Hyun-Jin alakítása és a sorozat-történet csattanója-fordulata. Utolsó részben ahová a két felnőtt karakternek a történetének drámai alakulása, hogy ez hogyan is végződik. Utolsó rész legvégén ajánlom végighallgatni azt a dalt, amit a végére raktak, a dalban az egész sorozat történetének fájdalma benne van és érezhető.
    Idén-2022-ben thriller-krimi-bűnügyi-dráma kategóriában szerintem ez lesz az első helyen.
    Számomra egy ötös skálán csillagos ötöst kap a sorozat.
    Történetről röviden (sokkal összetettebb a történet, ez csak a bevezető):
    Hwang Kyung Min feleségét holtan találják, a helyszínen egy zsarunak (aki a 20 évvel ezelőtti iskolai legjobb barátja volt) írt üzenetet találnak a falon, majd újabb gyilkosságok történek, ahol szintén a zsaruknak hagynak írásos üzenetet. Jong Suk a zsaru nyomozni kezd, hogy kiderítse miért hagy neki üzeneteket 20 évvel ezelőtti iskolai barátja, akit iskolai zaklatás is ért anno. A jelenben és múltban is egyszerre játszódik a sorozat-történet, aki-akik végig nézi-nézik megtudhatják ennek a sokkoló történetnek a végét is.
    Szereplők:
    Kim Dong-Wook, Kim Sung -Kyun, Chae Jung-An, Choi Hyun-Jin, Lee Chan-Yoo, Shim Hyun-Seo, Moon Sung-Hyun, Song Seung-Hwan, Kang Jee-Seok, Lee Kyoung-Young, Kim Hyun-Bin, Oh Min-Suk, Choi Kwang-Je, Bae Yoo-Ram, Woo Mi-Hwa.
    Elérhetőség:
    Lai Subs fordító oldalán: Videa link, magyar felirat és videó letöltés.
    Online: Videa, Mozicsillag, Online-filmek, SB.
    Felirat: Ázsia Ékkövei, A-pop(pont)eu
    Videó: Dramaday, Mkvdrama, AsianMiniDrama, Smallencode, KissAsian, Ulozto, Dramacool.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás