Doctor Lawyer

(Ügyvéd doktor)

 Dr. Lawyer / Doctor Lawyer
16 rész, thriller, jogi, dráma, orvosi, MBC



Ismertető:

Történet egy kiváló sebészről, aki ügyvéd lesz, miután mindent elveszít egy megrendezett és manipulált műtét révén, és egy múltbeli trauma miatt bosszúéhes ügyészről, aki orvosi bűncselekményekért felel.

Han Yi Han egy elit sebész, aki Dél-Korea legjobb orvosi egyetemén szerzett diplomát. Két részlegre szakosodott: általános sebészetre és szív-mellkassebészetre. A siker ízét azonban nem élvezheti túl sokáig, ugyanis egy műtét fenekestül felfordítja és megkeseríti az életét. Yi Han szerint az operáció jól sikerült, a beteg váratlanul mégis meghal, ezt követően pedig bevonják az orvosi engedélyét. Négy évvel később ügyvéd lesz, és orvosi peres eljárásokra specializálódik. Tárgyalásai során arra törekedik, hogy megvédje az áldozatokat, ezzel komoly jogi következményekkel sújtva azokat, akik orvosi műhibát vagy hanyagságot követnek el. Mindeközben eltökélten próbálja feltárni az egykori páciense halála mögött meghúzódó igazságot egy ügyésszel együtt dolgozva, aki Han Yi Han műtétje miatt veszítette el egyik családtagját.

Doctor Lawyer” bejegyzéshez 24 hozzászólás

  1. Kedves Lai!
    Az éjjel fejeztem be ezt a fenomenális sorozatot, amelyben kimagasló alakításokat láthattunk. Olyan hihetetlen csavarok, bonyolult szálak, nyomozások vannak benne, ami elképzelhetetlennek tűnik egy halandó ember számára. Katartikus élményt adó maradandó alkotást választottál ismét. A szereplők brillíroztak a szerepükben, főként Shin Sung Rok, fantasztikusan jól áll neki ez a rosszfiús, dögös szerepkör. Lee Kyung Young, akinek annyira testhezállóak ezek a negatív karakterek, mintha rá szabták volna őket. De, lehet kifejezetten a személyére formálják. Iszonyatosan jól hozza ezeket, eszméletlenül lehet gyűlölni érte, épp ezért is kedvelem. Már már művészi szinten műveli ezt az egészet. So Ji Sub komor, rezdületlen arcával is megvett kilóra. Hát még, mikor egy egy halvány mosoly játszadozott rajta. A nők közül főleg az ügyvédnő teljesítménye dícséretes. Nagyon szeretem a precíz fordításaidat, a választásaidat. Kedvelem az orvosi-ügyvédes-ügyészes nyomozós, gondolkodtató sorozatokat. Maradandó élményként marad meg bennem ez a sorozat is.
    Köszönöm szépen a munkádat!!!:)

    Kedvelés

  2. A 6. részt ki kellett hagyjam, majd onlinen megnézem mert semelyik kapcsolódás nem volt jó hozzá! Idegbajt lehet kapni sokféle letöltési gondokkal.
    Na mindegy ..a 7. így is érhető volt és legalább onlinen sikeresen megnézve.
    2Gb -ot nem tudok egy részre “pazarolni” pedig tudom, hogy a képi minősége így szuperlavitusznak hat, csak végesek a lehetőségeim.
    Viszont rendesen zajlik az adok kapok, a megzsarolás, már profi szinten, s nem is lesz könnyű hőseinknek kideríteni a teljes igazságot, lévén hogy még a főügyész is sáros.!
    Mindegy, ez van. Izgatottan várom a folytatást. Megérte egyébként minden perce ennek a történetnek is, mert remekek a szereplők. Yanden alakítója mint koreai-amerikai Csúcs amit művel…csak az a kábítószeres dolog elég félelmetes.

    Nem tartozik ide, de az egyik Bp.i szórakozóhelyen történt mostanában, hogy szurkálásos merényletek történtek, utána rosszullét, hányás, tudatkiesés, és nem emlékeznek semmi másra csak a szúrás pillanatára .. Ez valami félelmetes ez az új drog.
    Vigyázzon mindenki, aki ilyen helyre megy bulizni!!!!!
    Köszönöm az eddigieket hogy láthattam.. xddd Kata58

    Kedvelés

  3. Kedves Lai! Köszönjük szépen a 6. részt. Lehet, hogy velem van a baj, de a főszereplők közül Geum Seok ügyésznőt játszó -Im Soo Hyang- alakítása rendkívűl bosszantó. Hihetetlen, hogy egy hisztérika ügyész alakítson. A leggyengébb a főszereplők között.Az öccse tragikus halála , az eltelt idő , a feltárt bizonyítékok nem magyarázzák a közönséges viselkedését. A sorozat egyre izgalmasabb. Az első részben a VIP beteg a miniszterelnök volt.Neki “gratulált” az orvos-igazgató Goo Jin Ki, hogy ifjú szivet kapott.Jayden Lee- a rejtélyes zseni, Han Yi Han a nyugodt tehetség, Im Yoo Na az okos szépség.? Na, az ő személye tartogat meglepetést az amerikai életével és kapcsolataival. Izgalmasak a forró napok ezzel a sorozattal.

    Kedvelés

  4. Kedves Lai! Nagyon szerettem valamennyi fordításodat, mert igényes választásaid voltak. Lassan specializálódsz az orvosi-jogi-lélektani drámákra.Örülök választásodnak. Eben a sorozatban főszereplő a nagy öregek közül ritkán látható So Ju Sub. úgy gondolom, jól választottak a rendezők. Másik meglepetés Shin Sung Rok (Jayden Lee),akit beskatulyáztak az” örök szörnyeteg” szerepbe.Szegény, valóban szuggesztív a tekintete ezekhez a karakterekhez. Érdeklődve várom a történet folytatását. Lai, a nyarad legyen élménydús, kedves emlékekben bővelkedő.

    Kedvelik 1 személy

    1. Szia kedves fimeniko! ❤️ Nagyon cuki vagy, valóban fordítottam már egy párat, de nagyon nagyon szeretem őket. Most majd a Poong, the Joseon Psychiatrist is orvosos lesz, csak mellette kosztümös is. Az is nagyon érdekes lesz a Joseon-kori orvostudomány. Sokat lehet belőlük tanulni nagyon, és rendkívül érdekesek. Shin Sung Rok hatalmasat alakít most, de tényleg! Mindegyik sorozatában imádtam, de ebben valami zseniális! És tényleg mindig negatív szerepet kap, bár a Kairosban végülis pozitív karaktert alakított, úgyhogy talán az az egy kivétel, de nem láttam mindegyik sorozatát. Kívánom neked is, hogy szép nyarad legyen és légy egészséges! Puszi ❤️

      Kedvelik 1 személy

  5. Azt a az utolsó pillanatoktól nem találok szavakat, pedig várható volt! Köszönöm a 4. rész feliratát! Mekkora gubanc. De annak örülök, hogy volt barátnőjébe bele tudta ültetni a bogarat, hogy valami nem stimmelt ott, és nem ő a hibás a múlt eseményeit illetően, de annak főnöke a főügyész igencsak szemét alaknak tűnik! xddd A kishölgy a komoly hangszál sérüléssel igencsak szívszorító érzés. Remélem hogy a per neki segít majd valamit.. Na és az “árnyék” micsoda jó kifejezés! xddd Kata58

    Kedvelik 1 személy

    1. Én is nagyon örülök neki, hogy Seok Young kezdi újra visszanyerni a bizalmát felé. Igen, a főügyész nagyon sunyi alak, szerintem szereti őt, és ezért is próbálta anno Yi Hant eltüntetni, hogy kikerüljön a képből, mert féltékeny volt. Én is remélem, hogy sikerül nekik megnyerni ezt a pert, mert hihetetlen, hogy mit meg nem engedhetnek maguknak abban a kórházban.. De engem a legjobban Seok Joo esete küldött padlóra 😪 Egy sikeres műtéten túleső 18 (!!!) éves fiút felvágnak és kiszedik a szívét. Számomra ez még egy sorozatban is nagyon durva..

      Kedvelés

  6. Köszönöm szépen a 3. részt is! Micsoda szemét egy alak a korház igazgatója!
    Remélem az ügyésznő és az ügyvéd hamarosan együtt fognak dolgozni!!!! xddd
    Az egyik tanú sajnos sikeresen elhallgattatva! xdKata58

    Kedvelik 1 személy

    1. Nagyon szívesen! ❤️ Hú, ő engem teljesen kiakaszt, de a fia se semmi. Hogyan lehet csak a hatalommal odatenni szívsebésznek egy teljesen alkalmatlan embert??

      Kedvelés

  7. Kedves Lai! Nagyon szépen köszönöm a fordítást! Imádom az orvosi sorozatokat. Te mindig olyan jól tudsz választani, és a fogalmazásod tökéletes! Majd csak a végén fogom megnézni, mert maratonozni szeretek. 🙂 Jó egészséget, és kitartást a nehéz szövegkörnyezethez! Üdv, Eddy1

    Kedvelik 2 ember

    1. Szia kedves najang1! Annyira aranyos vagy, puszillak! ❤️ Én nagyon szeretem az orvostudományt, annyi mindent lehet belőle tanulni, és nagyon érdekesnek találom. Köszönöm szépen, ölellek! 🤗

      Kedvelés

  8. Kedves Lai! Köszönjük, hogy fordítod ezt a sorozatot. Az eddigi munkáid is értékes sorozatok voltak. Felelőségteljes,minőségi fordításokkal örvendeztetsz bennünket.Légy egészséges és boldog.

    Kedvelik 1 személy

  9. szia Lai! itt kérdeznélek, hogy a feliratot a vikin készíted? ment én az avistaz oldaláról Next végződésű videót töltöm le általában, és ha nincs fordítója akkor az angol feliratot hozzá. nos itt a te fordításodnál : Lai 01.rész

    685
    00:55:16,497 –> 00:55:17,903
    Miért zuhan így?

    686
    00:55:17,928 –> 00:55:22,036
    A bal és a jobb kamra nyomása
    felcserélődhetett.

    687
    00:55:23,871 –> 00:55:28,276
    – A jobb kamra károsodott.
    – Aish… Mi… Mi nem sikerült?

    688
    00:55:28,301 –> 00:55:30,736
    Túl sok vért adtunk neki?
    Vagy az oldat…

    689
    00:55:30,761 –> 00:55:35,254
    Tessék? Könnyű célpont egy aneszteziológus?
    Én precíz voltam!
    —————————-
    lai uitolsó sora, ideje:
    747
    01:01:37,487 –> 01:01:40,897
    kihez tartozik?

    748
    01:01:58,592 –> 01:02:03,260
    Magyar fordítás: Lai

    és sajnos mellé nem tudom szerkeszteni, de igy nézki a sorszámok is nagyon odébb vannak: (gépi, de az időzités ugye az angollal egyező, tehát:
    751
    00:55:25,690 –> 00:55:27,240
    Leesik.

    752
    00:55:27,320 –> 00:55:28,950
    A bal és a jobb kamrai
    nyomás felcserélődhet.

    753
    00:55:33,200 –> 00:55:34,450
    A jobb kamra károsodott.

    754
    00:55:34,540 –> 00:55:36,870
    Lő. Mi romlott el?

    755
    00:55:37,540 –> 00:55:39,370
    Túl sok vért adtunk neki?
    Vagy a gyógyszereket…

    756
    00:55:39,960 –> 00:55:41,710
    Mit? Könnyű célpont
    az aneszteziológus?
    ———————————

    ——————————–
    utolsó sorook ideje, hossza.:
    832
    01:03:13,330 –> 01:03:15,370
    Ki az a beteg,
    akivel idáig mész…

    833
    01:03:16,710 –> 01:03:18,120
    Ki az?
    —————————–
    végül a filmmel is bajom volt a VLC-t állitgattam a hangzott szöveghez, de feladtam. pedig szeretném rendes , Te fordításoddal nézni . lényeg, ha azt tudhatom, h mihez passzol a feliratod akkor már elöbbre leszek. köszi h átrágod magad ezen amikor lesz időd.

    Kedvelik 1 személy

    1. Szia tjuudith! 😊A Vikin én nem fordítok. De a NEXT-eshez is készítettem nektek átidőzített feliratot, amit ezen a linken megtalálsz és jó lesz a tiédhez! Mindjárt kiteszem ide az adatlapra is!
      Link: https://subscene.com/subtitles/doctor-lawyer-dagteo-loieo/hungarian/2793933
      A NEXT-eshez és a Hotstar-os feliratokhoz is találsz jó minőségű videókat a Dramaday oldalán (https://dramaday.net/doctor-lawyer), amiket le tudsz tölteni és nem kell vele semmit utólag csinálnod. Ha valami nem megy, nyugodtan szólj, illetve jelezz majd vissza, hogy sikerült-e! 🥰

      Kedvelés

Hozzászólás